Ronaldinho – Barcelonas framgångssaga

Ronaldinho är en av de senaste 20 årens absolut mest framgångsrika fotbollsspelare. Med underbar teknik, ett gott öga både för passningar och mål var han under några år en dominerande kraft i fotbollslaget Barcelonas anfall. Han var dessutom en särskilt begåvad frisparksläggare.


Oavsett om du tränar fotboll eller någon annan idrott är cykeln ett alldeles utmärkt träningskomplement. Hos tooorch.com hittar du ett brett sortiment av reservdelar för att se till att allt på cykeln fungerar nu när våren kommit.

Om det var någonting som var särskilt slående med Ronaldinho så var det att han spelade med en uppenbar glädje. Han hade ofta ett leende på läpparna även när han spelade i de viktigaste matcherna. Kanske var glädjen ett av skälen till att han under mitten av 00-talet var såpass bra som han var. Han utnämndes till världens bästa fotbollsspelare två år i rad: 2004 och 2005. Hans karriärs höjdpunkt var förmodligen när han 2006 vann Champions League med Barcelona.

Ronaldinho spelade sin sista fotbollssäsong 2015. Han avslutade karriären i hemlandet Brasilien i fotbollslaget Fluminense. Efter karriärens slut tycks han ha spenderat sin mesta tid med att festa och göra av med pengar, tydligen har det gått såpass långt att han enligt vissa uppgifter ska vara ruinerad. Det tycks dock inte gå någon nöd på honom för det. Just nu spenderar Ronaldinho tid i ett fängelse i Paraguay efter att ha försökt komma in i landet med ett falskt pass. Tydligen gör han det med ett leende på läpparna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *