Rengöring av sminkborstar

Idag har jag tvättat alla mina smink borstar och det brukar jag försöka göra en gång i veckan för att dom inte ska va fyllda med smuts och bakterier när jag använder dom på min hud. Det är jätte viktigt att man frekvent tvättar och tar hand om sina borstar på grund av alla bakterier som sätter sig på borstarna. Jag brukar använda mig av ett schampo från Kicks som är just för att tvätta smink borstar med och den är väldigt effektiv och får bort alla sminkrester ganska enkelt. Men när det gäller mina borstar för ögonen och ögonskuggor så brukar jag tvätta av dom precis efter att jag använt dom. Jag brukar använda mig av en spray från Kicks som är för att tvätta av smink borstarna snabbt och enkelt men det räcker inte till med att bara tvätta av dom med den, utan den här är mer för att få bort produkten (i den här fallet ögonskuggorna) enklare så att det inte sitter färg kvar när man vill använda dom igen dagen efter. Det går också bra att tvätta sina borstar med vanligt diskmedel men jag upplever att dom blir förstörda av det efter ett tag så jag rekommenderar verkligen ett bra schampo för borstar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *