Fotboll som fritidsintresse

Att fylla fritiden med bollsporter som fotboll och padel är roligt och bra för hälsan. Faktum är att ibland är det bara en fotboll eller ett padelracket som behövs för att få igång den mest stillasittande personen att röra sig. Så att ta en paus från skärmen och satsa på en sportigare fritid är helt rätt. När du ska spela padel kan du i början hyra ett padelracket men om du ska spela mycket är det helt klart värt att investera i ett eget. Då får du ett racket som passar din spelstil. Det finns nämligen olika typer av padelracket och balanspunkten sitter på olika ställen beroende på formen. Padel är en sport som alla kan spela och det är en väldigt låg tröskel för att komma igång. Utvecklingen brukar gå snabbt upp i början och det brukar inte ta länge innan du kan få till ett riktigt bra spel. Att spela alla i familjen är roligt och givande. Padel är väldigt bra träning samtidigt som det är socialt och trevligt.

Spela fotboll på amatörnivå

Att spela fotboll tillsammans med familjen är också roligt att göra. Ta med fotbollen och åk till fotbollsplanen för lite spontant spelande. Om barnen är intresserade av att spela fotboll finns det garanterat någon förening eller liknande som anordnar fotbollsträningar. Om du som vuxen vill spela lite mer seriöst finns det lag som ibland spelar i en serie mot varandra. Det kan vara roligt att träffa andra som älskar att spela fotboll. Dessutom är det väldigt bra träning att spela fotboll. När du tycker att något är roligt blir träningen inget måste som känns påtvingat.

Komplettera padel och fotboll med styrekträning

För att minska risken för skador när du spelar padel och fotboll är det bra att styrketräna. Att träna igenom kroppens stora muskelgrupper är en bra idé. Både i padel och fotboll är det tvära vändningar och stop vilket kan slita på kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *